De stichting maakt het kasteel beleefbaar op velerlei manieren. Vaak is dit in de vorm van activiteiten op of rond het terrein, bijvoorbeeld op de Dag van het Kasteel (2e Pinksterdag) of Monumentenweekend (2e weekend van september). Hieronder volgt een galerij met een greep uit foto’s van onze eerdere activiteiten. Over de activiteiten valt terug te lezen in onze jaarverslagen, zie bijvoorbeeld Jaarverslag 2021 & 2022.


Hieronder volgen een aantal afgeronde projectvoorbeelden die permanent van aard zijn.

Kijkglas:
De stichting is gelanceerd bij de opening van het monumentenweekend in 2019. Hierbij is een kijkglas onthuld waarin de grandeur van het kasteel kan worden gezien vanuit het oogpunt waarin schilder Roghman één van zijn bekende schetsen van het kasteel maakte. Het kijkglas is te vinden bij de ruïne op de hoek van de achterzijde van de Albert Heijn.


Kasteel Keenenburg in Virtual Reality:
In Museum Het Tramstation zijn VR-brillen aanwezig waarmee het kasteel op een hypermoderne manier om te beleven. Het kasteel en drie van haar kamers zijn digitaal tot leven gewekt zodat je met behulp van een VR-bril terug in de tijd kan reizen. Vraag er naar bij het museum of houd onze socials in de gaten voor momenten waarop de brillen gebruikt kunnen worden.


Belevingsroute:
Slinger langs de historische belevingslijn tussen Dorpskerk en Museum Het Tramstation langs opgravingen, de ruïne, kasteelmuren en een bijzondere glasplaat. Je digitale gids is “Belevingsroute kasteel Keenenburg” in de app van izi.travel. Download the flyer hier.