2e Pinksterdag is de landelijke Dag van het Kasteel. Het smakelijke thema dit jaar is “Aan tafel”. Ook op het terrein van voormalig Kasteel Keenenburg zijn volop activiteiten voor jong en oud.

Ochtendprogramma
We beginnen rond 10:30 uur met koffie, kraampjes en kinderactiviteiten. Vanaf 11 uur is het Museum het Tramstation open; in de kasteelkamer staat de maquette van het kasteel en zijn vondsten tentoongesteld. Het kasteel kun je ontdekken met VR-brillen. Op het kasteelterrein start om 11 uur de eerste rondleiding. Ruud Arkesteijn praat u bij over het centrumplan, de rol van stichting Beleving kasteel Keenenburg en de potentie van de kasteeltuin om uit te groeien tot een unieke ontmoetingsplaats. De rondleiding eindigt bij het startschot voor de burgerparticipatie om 12 uur.

Middagprogramma
Om 12 uur geeft de burgemeester een startschot voor de burgerparticipatie rond het kasteelterrein. Aansluitend kunt u aanschuiven voor de kasteellunch “Aan tafel op de Keenenburg”. Hiervoor is vooraf reservering nodig; zie onderaan deze pagina voor meer info en een aanmeldformulier. De activiteiten van het ochtendprogramma worden herhaald in de middag met wat kleine nuances en aanvullingen. Koffie wordt een verfrissend drankje en er is live-muziek van een folk-song-groep. Om 15 uur vertrekt Jacques Moerman voor een historische rondleiding langs de sporen van kasteel Keenenburg in de gelijknamige wijk (de 1e rondleiding is uitsluitend voor deelnemers van Andante).

De Dag van het Kasteel is in samenwerking met de Historische Vereniging Oud-Schipluiden en Museum het Tramstation. Kinderactiviteiten zijn onder begeleiding van Scouting Schipluiden. Drankjes en de kasteellunch worden verzorgd door (en komen ten goede aan) Stichting De Dorpshoeve.
Kijk hier voor een (video)verslag van de Dag van het Kasteel van vorig jaar.

Reserveren voor Kasteellunch “Aan tafel op de Keenenburg”
Na het startschot kunt u aanschuiven voor “Aan tafel op de Keenenburg!”. Deze historische kasteellunch wordt op ambachtelijke wijze bereid door de chefs van de Dorpshoeve. Gebruik dit formulier om uw plekje aan de lange tafel te reserveren. De lunch is ook geschikt voor vegetariërs.

Wanneer: maandag 20 mei (2e Pinksterdag)   
Aanvang: 12:15 uur 
Eindtijd: 13:30 uur
Maximaal 50 deelnemers (vol = vol)
Kosten: €18,- pp

Reserveren kan via het online aanmeldformulier: https://forms.gle/iRDGK45ym4ZHzxeE8

Dag van het Kasteel 2024 & Reservering Kasteellunch