Opening kasteelexpositie
Zaterdag 19 juni is de tijdelijke kasteelexpositie geopend! Wethouder Wendy Renzen plaatste als openingshandeling een jalon op het hoekpunt van de donjon; het zwaarste en hoogste deel van het oude kasteel. De ligging is te zien op de figuur met de plattegrond.

Programma
Er zijn meer dan 50 activiteiten in onze mooie gemeente. Het volledige en up-to-date programma van Ode aan Midden-Delfland is te vinden op https://www.cultuurplatformmiddendelfland.nl/ode/programma.

Activiteiten op het kasteelterrein
In de dorpskern van Schipluiden speelt het kasteelterrein een centrale rol. Hieronder staan deze opgesomd.

Tijdelijke kasteelexpositie
In de kas naast het kasteelterrein huist een tijdelijke expositie over de historie en archeologische opgravingen van het kasteel, De kasteelexpositie is te bezoeken op zaterdag tijdens de openingsuren van Museum Het Tramstation Schipluiden . Met dank aan de familie Post voor het gebruik van het oude groencentrum.

“Leven in een kasteel” Street Art workshop
Kom jij StreetArt kunstenaar Jochem Cats helpen bij het maken van een gigantisch decorstuk? Geïnspireerd op het kasteel leven maken we gezamenlijk een graffiti ontwerp met stiften en spuitbussen! Het decorstuk zal voor verschillende activiteiten in de Keenenburg kasteeltuin worden gebruikt.
Er worden vier workshops gegeven: 21 en 28 augustus van 12.30 – 14.30 en 15.00 – 17.00
Aantal deelnemers per workshop: 10 personen (12 jaar en ouder)
Meld je via dit online formulier aan voor de workshop.

Ode aan Midden-Delfland